BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Isnin, 22 November 2010

r0oft0p rent ~

all0 alls ! h0ho .. bwu jewp pas abes bce cter r0oft0p rent 0n9 td .. h0ho .. when bace diz n0vel .. m' wat en .. ak miss eza sgt2 ! c0z .. hl0vate nan dy .. cam tade beza ! da rr si Trisy ny ske lepk at r0oft0p rent at wisma t0paz uhh .. haha ! pape unn .. ak ske diz part .. try rr bce ..

“Aku tak dapat nak bayang macam mana bila kau tak ada nanti.” Jade tiba-tiba menutur ayatnya yang pertama petang itu.Perlahan.Macam bercakap dengan diri sendiri.

Lambat-lambat Trisy berpaling.Jade dengar...Jade cares...Dia kembali menala pandangan ke langit. “Aku pun tak dapat nak bayang macam mana bila kau dah tak ada nanti.” Jujur Trisy menutur.

Ibu dengan ayah nak pindahkan dia ke JB,rumah Tok dengan Opah belah ayah.Mereka kata untuk kebaikan dia jugak.Mulakan hidup baru.Tahun depan nak SPM.Tak nak dia terganggu.Ibu dengan ayah kata lagi,hal ibu dengan ayah biar diorang yang selesaikan tanpa melibatkan dia.Mereka tak nak lagi tengok dia tak tentu hala.Tak nak lagi dia buat macam malam hari tu.Keputusan yang terbaik ke tu?Dia akan dapat lari dari rumah hantu tu.Tapi nanti mesti akan rindukan Buk Jah,rindukan Jade.Walaupun hidupnya kat sini hanya bermakna sebab kehadiran dua orang tu,namun pastinya bukan senang nak tinggalkan macam tu je.Macam mana?Tapi ibu dengan ayah dah keluar perintah mandatori.No tapi tapi.No no way.Yes way je.

“Parents kau bagi tau malam tadi?” Jade mengulang tanya apa yang dah disebut Trisy tadi.Sungguhlah bak kata Buk Jah...

Angguk hambar.

“Kau tak buat bukan-bukan,kan?” Dia mengalih pandang ke arah Trisy dengan senyum tawar.

“Dah janji,kan...” Trisy menggumam rendah pada langit lepas. “Tapi aku tidur dengan sedative la semalam.Tak boleh tidur.” Teragak-agak dia memandang Jade. “Tapi satu je.” Bersungguh-sungguh dia memberitahu. “Tak overdose pun.Tengah darurat tu.” Macam peguambela dia menutur.

“Jangan buat lagi.” Senyum tawar Jade masih tak padam.Sungguh tak dapat dibayang.Macam mana ruangnya di rooftop nie nanti bila Trisy tak ada?So true...we’ll never miss the water till the well runs dry.

Trisy diam mengangguk.

Awal bulan depan bukannya jauh lagi.Lagi kurang seminggu je.Jade kembali mengadah langit.

“Jade,kau marah aku pindah?”

“Kalau itu yang terbaik,aku happy untuk kau.” Tenang datar Jade menjawab. “Parents kau buat something,maknanya in a way to show that they care.”

“Tapi nanti kalau aku pindah sana...” Trisy terhenti.Tak tau nak menyambung macam mana.

Jade berpaling memandangnya dengan mata bertanya.

“Aku boleh hidup ke kat situ?”

“Live well or live hell?” Jade bertanya dengan senyum tawar tak berperisa.

Senyum di bibir Trisy juga sama. “I choose.”



then .. 4 the laz .. b4 0ut .. ak na sgt jd cany nnty .. tp .. ase cam da ta sempat ........

i mizz gler thap trilion pyer giga nie kat oztell.. nge4

1 ulasan:

cik n0oi .. berkata...

cam curi ak nye jewp !


Kitaro - The Best Of Kitaro - Mirage Mp3
Mp3-Codes.com

followers